Project 1999

Go Back   Project 1999 > General Community > Technical Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 05-23-2013, 01:25 AM
Korisek Korisek is offline
Kobold


Join Date: Oct 2011
Posts: 119
Default

My issue is interesting.

As far as I am aware, I have installed and set everything up right. I can confirm as much by playing MIDI files I downloaded as tests.

However the music in Everquest only plays when I'm playing the test files, which I discovered when I tried playing the UNATCO theme while EQ was in the background and got the Blackburrow music instead.

I am using Windows XP SP3.

EDIT: Turns out I jumped the gun on reporting this as an issue. I had to go into my audio properties, load up the master volume control, and raise the volume for SW Synth. Then the music started playing as normal.

And Everquest doesn't sound so boring and lifeless anymore.
__________________
Irving, Human Paladin of Karana
Korisek, Iksar Warrior of Cazic-Thule
And 5 others.

I don't like empty character slots that much.
Last edited by Korisek; 05-23-2013 at 01:32 AM.. Reason: Gun jumping is an Olympic sport, and I'm a gold medalist.
Reply With Quote
  #22  
Old 08-08-2013, 04:48 PM
Jakaris Jakaris is offline
Orc


Join Date: Apr 2010
Posts: 39
Default

I have windows 7 and I can't get this to work, tried all of these programs. If anyone could help me with this, I would, quite literally, cry out in joy.
__________________
Rexalus: 60 Enchanter <Radiant>

Rahn: 12 Mage
Last edited by Jakaris; 08-08-2013 at 05:40 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 08-11-2013, 05:34 AM
Rhun Rhun is offline
Aviak


Join Date: Aug 2013
Posts: 67
Default

Try "Run as Admin" on the config program.
Reply With Quote
  #24  
Old 11-20-2013, 03:40 PM
Yinn Yang Yinn Yang is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Jul 2011
Location: Houston, TX
Posts: 3
Default

Would this trick also work in The Grand Creation server? Anyone know? I'm using EQ Titanium install to play... not sure if the proper files (.xmi?) are there or not.
Reply With Quote
  #25  
Old 11-20-2013, 06:03 PM
Bill Tetley Bill Tetley is offline
Planar Protector

Bill Tetley's Avatar

Join Date: Oct 2011
Posts: 1,103
Default

Music won't play anymore after setting this up. Doh!

Music still broke even after uninstalling [You must be logged in to view images. Log in or Register.]

Problem happening on both my Win7 and Win8 computers.
Last edited by Bill Tetley; 11-20-2013 at 06:06 PM..
Reply With Quote
  #26  
Old 11-21-2013, 06:22 PM
Bill Tetley Bill Tetley is offline
Planar Protector

Bill Tetley's Avatar

Join Date: Oct 2011
Posts: 1,103
Default

Anyone know how I can fix my music? Not sure why but now EQ plays no music (but has other sounds) Wouldn't really suggest this if it breaks stuff
Reply With Quote
  #27  
Old 11-21-2013, 09:12 PM
Cyph Cyph is offline
Sarnak


Join Date: Aug 2010
Posts: 411
Default

Thanks for this, can't wait to try it out!
__________________
Originally Cyphous, the High Elf Paladin - Xegony, back in '99 (pre-Kunark)

P99
Lafael - Druid - Level 60
Seductress - Enchanter - Level 52
Sweets - Bard - Level 35
Venexia - Shaman - Level 59
Wonderelf - Warrior - Level 13
Reply With Quote
  #28  
Old 12-29-2013, 11:27 PM
RiffDaemon RiffDaemon is offline
Kobold


Join Date: May 2011
Posts: 146
Default

This should be a sticky. I actually played on the default Microsoft MIDI (didn't have a dedicated sound card at the time) back in the day. Playing P99 on Win7 sounds the same and gives me those nostalgia chills, but sometimes the instrument tracks start playing in different keys or go slightly off-tempo, creating ear vomit.

I've tried the OP's sound font, and all that has gone away. Gonna be neat listening to everything with fresh instrumentation. THANK YOU, OP!
__________________
Lambthroat
Level 30 Troll Shammy
Reply With Quote
  #29  
Old 12-30-2013, 12:00 AM
phacemeltar phacemeltar is offline
Planar Protector

phacemeltar's Avatar

Join Date: Jun 2013
Location: western hemisphere
Posts: 1,613
Default

Quote:
Originally Posted by Bill Tetley [You must be logged in to view images. Log in or Register.]
Music won't play anymore after setting this up. Doh!

Music still broke even after uninstalling [You must be logged in to view images. Log in or Register.]

Problem happening on both my Win7 and Win8 computers.
it seems to me that this fix involves changing core windows files, so unless you have backed up your original windows files then you may have to reinstall your OS in order to undo this mod. correct me if im wrong.
__________________
Reply With Quote
  #30  
Old 12-30-2013, 12:47 AM
phacemeltar phacemeltar is offline
Planar Protector

phacemeltar's Avatar

Join Date: Jun 2013
Location: western hemisphere
Posts: 1,613
Default

ok i just tried this and i think it sounds alot better than it did before. the music is definately not nearly as glitchy as it used to be. no more pops and clicks, so im impressed!
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.