Project 1999

Go Back   Project 1999 > General Community > Technical Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-17-2019, 08:34 PM
Thomacles Thomacles is offline
Kobold


Join Date: Feb 2018
Location: EC Tunnel.....
Posts: 101
Default Can't get past server select.

I can log into server select no prob, but whenever I select a server, there is about 5 second wait, then I get booted back to login screen.

This is all I found if it helps anyone figure out what is going on.



2019-10-17 19:21:38 Starting EverQuest (Build Oct 31 2005 10:33:37)
2019-10-17 19:21:38 Timezone: UTC-6h00m
2019-10-17 19:21:38 Loading graphics DLL.
2019-10-17 19:21:38 Parsing INI file .\eqclient.ini
2019-10-17 19:21:38 INI file .\eqclient.ini loaded.
2019-10-17 19:21:39 Initializing timers.
2019-10-17 19:21:42 Checking critical files.
2019-10-17 19:21:42 Initializing WinSock.
2019-10-17 19:21:42 Enumerating 3D devices.
2019-10-17 19:21:42 Found adapter #0 - Intel(R) HD Graphics 3000 (9.17.10.4459)
2019-10-17 19:21:47 Adapter #0 - Intel(R) HD Graphics 3000 :
2019-10-17 19:21:47 32Bit = 1, D32 = 0, D24 = 1, D16 = 1
2019-10-17 19:21:47 16Bit(565) = 1, D32 = 0, D24 = 1, D16 = 1
2019-10-17 19:21:47 16Bit(1555) = 0, D32 = 0, D24 = 0, D16 = 0
2019-10-17 19:21:47 Initializing keypress handler.
2019-10-17 19:21:47 Parsing INI file .\defaults.ini
2019-10-17 19:21:47 INI file .\defaults.ini loaded.
2019-10-17 19:21:47 Loading keyboard tables.
2019-10-17 19:21:47 Creating window.
2019-10-17 19:21:47 Checking display driver version.
2019-10-17 19:21:48 Activating window.
2019-10-17 19:21:48 Picking a default resolution, desktop is 1920 x 1080, 32 bits
2019-10-17 19:21:48 Ratio is 1.78
2019-10-17 19:21:48 Resolution was capped at 1280 x 720
2019-10-17 19:21:48 Resolution verified 1280 x 720, 32 bits ... diff was 1000 from 0 modes
2019-10-17 19:21:48 Resolution selected 1280 x 720, 32 bits
2019-10-17 19:21:48 CRender::InitDevice: Using 32bit mode.
2019-10-17 19:21:48 CRender::InitDevice: Using vsync 0.
2019-10-17 19:21:48 CRender::InitDevice: Using 24bit depth buffer with 8 bit stencil.
2019-10-17 19:21:48 CRender::InitDevice: HardwareTnL Enabled.
2019-10-17 19:21:48 Using hardware vertex shaders.
2019-10-17 19:21:48 Initializing render system.
2019-10-17 19:21:48 Trilinear Mipmapping available.
2019-10-17 19:21:48 Vertex Shader Version: 3.0
2019-10-17 19:21:48 Pixel Shader Version: 3.0
2019-10-17 19:21:48 Initializing engine internals.
2019-10-17 19:21:48 CRender::InitDevice completed successfully.
2019-10-17 19:21:49 Parsing INI file ./eqlsUIConfig.ini
2019-10-17 19:21:49 INI file ./eqlsUIConfig.ini loaded.
2019-10-17 19:22:11 Server selected 144.121.19.167 (1421926).
2019-10-17 19:22:11 Initializing DirectInput.
2019-10-17 19:22:11 Initializing Keyboard.
2019-10-17 19:22:11 Initializing Mouse.
2019-10-17 19:22:11 Creating font list.
2019-10-17 19:22:11 Creating game object.
2019-10-17 19:22:11 Deleting obsolete files.
2019-10-17 19:22:11 Loading string tables.
2019-10-17 19:22:11 Initializing client variables.
2019-10-17 19:22:11 Loading spell effects.
2019-10-17 19:22:11 Initializing display structures.
2019-10-17 19:22:11 Sound Manager loaded 2165 filenames from soundassets.txt.
2019-10-17 19:22:20 Voice Manager loaded 12 macros from VoiceData.txt.
2019-10-17 19:22:20 Networking: using port [55643].
2019-10-17 19:22:20 Networking: Connection Established [1]
2019-10-17 19:22:20 WorldAuthenticate: Initiating Login.
2019-10-17 19:22:20 WorldAuthenticate: connection lost during authentication.
2019-10-17 19:22:20
2019-10-17 19:22:21 Rejected By World. retrying
2019-10-17 19:22:21
2019-10-17 19:22:21 Networking: Connection Established [2]
2019-10-17 19:22:21 WorldAuthenticate: Initiating Login.
2019-10-17 19:22:52 Networking: Connection Closed [1] with 0 pending bytes.
2019-10-17 19:22:52 *** ERROR: WorldAuthenticate. My message arrival was NULL, the net has been shutdown.
2019-10-17 19:22:52 *** WorldAuthenticate. Checkpoint 3.
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 4
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 5
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 6
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 7
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 8
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 9
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 10
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Cleanup 11
2019-10-17 19:22:52
2019-10-17 19:22:52 Picking a default resolution, desktop is 1920 x 1080, 32 bits
2019-10-17 19:22:52 Ratio is 1.78
2019-10-17 19:22:52 Resolution was capped at 1280 x 720
2019-10-17 19:22:52 Resolution verified 1280 x 720, 32 bits ... diff was 1000 from 0 modes
2019-10-17 19:22:52 Resolution selected 1280 x 720, 32 bits
2019-10-17 19:22:52 CRender::InitDevice: Using 32bit mode.
2019-10-17 19:22:52 CRender::InitDevice: Using vsync 0.
2019-10-17 19:22:52 CRender::InitDevice: Using 24bit depth buffer with 8 bit stencil.
2019-10-17 19:22:52 CRender::InitDevice: HardwareTnL Enabled.
2019-10-17 19:22:52 Using hardware vertex shaders.
2019-10-17 19:22:52 Initializing render system.
2019-10-17 19:22:53 Trilinear Mipmapping available.
2019-10-17 19:22:53 Vertex Shader Version: 3.0
2019-10-17 19:22:53 Pixel Shader Version: 3.0
2019-10-17 19:22:53 Initializing engine internals.
2019-10-17 19:22:53 CRender::InitDevice completed successfully.
2019-10-17 19:22:53 Parsing INI file ./eqlsUIConfig.ini
2019-10-17 19:22:53 INI file ./eqlsUIConfig.ini loaded.
__________________
"An optimist will tell you the glass is half-full; the pessimist, half-empty; and the engineer will tell you the glass is twice the size it needs to be."

"The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner has a future."

--Oscar Wilde
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2019, 08:38 PM
Argh Argh is offline
Planar Protector

Argh's Avatar

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,065
Default

This could be an issue from overclocking your CPU.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2019, 08:41 PM
Thomacles Thomacles is offline
Kobold


Join Date: Feb 2018
Location: EC Tunnel.....
Posts: 101
Default

I never overcocked it, don't even know how. Could something have done it through a program or something? I didn't have this prob till 3 days ago, and haven't changed a thing on the comp.
__________________
"An optimist will tell you the glass is half-full; the pessimist, half-empty; and the engineer will tell you the glass is twice the size it needs to be."

"The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner has a future."

--Oscar Wilde
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2019, 08:48 PM
Argh Argh is offline
Planar Protector

Argh's Avatar

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,065
Default

What are the specs on your CPU?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2019, 09:05 PM
Thomacles Thomacles is offline
Kobold


Join Date: Feb 2018
Location: EC Tunnel.....
Posts: 101
Default

WIN10 home 1903

Intel core I-5 2450M@2.50Ghz 2.50Ghz

8G RAM

4bit operating system, v-64 based processor

OS build 18362.418
__________________
"An optimist will tell you the glass is half-full; the pessimist, half-empty; and the engineer will tell you the glass is twice the size it needs to be."

"The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner has a future."

--Oscar Wilde
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2019, 09:12 PM
Argh Argh is offline
Planar Protector

Argh's Avatar

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,065
Default

Ok, sounds like it shouldn't be CPU related then.

Did you ever have to add any exceptions to your firewall to allow you to connect previously?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-17-2019, 09:13 PM
Thomacles Thomacles is offline
Kobold


Join Date: Feb 2018
Location: EC Tunnel.....
Posts: 101
Default

I always ran EQGAME.exe through the firewall since install. Like I said, all was fine till 3 days ago. Firewall exception, I mean.)
__________________
"An optimist will tell you the glass is half-full; the pessimist, half-empty; and the engineer will tell you the glass is twice the size it needs to be."

"The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner has a future."

--Oscar Wilde
Reply With Quote
  #8  
Old 10-17-2019, 09:21 PM
Argh Argh is offline
Planar Protector

Argh's Avatar

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,065
Default

Try flushing your DNS by opening cmd prompt and typing:

ipconfig /flushdns
Reply With Quote
  #9  
Old 10-17-2019, 09:28 PM
Thomacles Thomacles is offline
Kobold


Join Date: Feb 2018
Location: EC Tunnel.....
Posts: 101
Default

Did that, said cache cleared, went to try to login, and same result, booted back to login screen after server select
__________________
"An optimist will tell you the glass is half-full; the pessimist, half-empty; and the engineer will tell you the glass is twice the size it needs to be."

"The only difference between the saint and the sinner is that every saint has a past, and every sinner has a future."

--Oscar Wilde
Reply With Quote
  #10  
Old 10-17-2019, 09:40 PM
drmskr drmskr is offline
Skeleton


Join Date: Apr 2015
Location: Proctor, MN
Posts: 15
Default

Same problem I am having.

Works fine on my brothers win7 machine, but something about my Win10 machine is doing this. And it didn't used to...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:50 PM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.