Project 1999

Go Back   Project 1999 > General Community > Technical Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #61  
Old 07-30-2017, 04:04 AM
wildbane wildbane is offline
Scrawny Gnoll

wildbane's Avatar

Join Date: Oct 2014
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by ir0nfist [You must be logged in to view images. Log in or Register.]
Bassmidi won't work with anything after Win 7 as far as I know because midi mapper has been removed. I linked to VirtualMidiSynth a couple years ago a few pages back. That will work and still does. I just decided to maybe play a little bit and it works. I'm using a different soundfont though than most others as well. You have to disable "Increase Process Priority to REALTIME" in virtualmidisynth options or it won't work from my experience.
VirtualMidiSynth
Soundfont I use: FluidR3_GM.sfArk
Needed to decompress that font: sfark
Thank you. This worked for me.
Reply With Quote
  #62  
Old 09-02-2017, 11:28 PM
GoldRidley GoldRidley is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Default

Installing all of this gave me music on Windows 7 for the first time! Thanks!
Reply With Quote
  #63  
Old 10-02-2018, 11:41 AM
pdub pdub is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Default

now that its 2018, whats the best setup people have found for modern versions of windows?

I'm on windows 10. I've installed VirtualMIDISynth, and i've configured my soundfonts chain with synthuser.sf2 first (from EQ install directory), and then the 1mgm.sf2 second (as recommended here, archived here).

the FluidR3_GM.sfArk was OK, but its not like i remember the classic music.
Reply With Quote
  #64  
Old 01-30-2019, 12:01 AM
Mecharius Mecharius is offline
Large Rat


Join Date: Jul 2016
Location: Birmingham, AL
Posts: 5
Default

I have to second pdub above. After being on P99 for two years or so, I turned on the music and wandered around. At first I thought the game was glitching because it sounded SO OFF. I think it's the oboe on the Freeport Docks music is out of tune! I didn't realize it could be a MIDI problem.
Reply With Quote
  #65  
Old 01-30-2019, 03:31 AM
frammelpie frammelpie is offline
Scrawny Gnoll

frammelpie's Avatar

Join Date: Dec 2013
Posts: 28
Default

If you're talking about the occasional audio track in a midi getting completely off-key, I've run into that many times. The music seems to be pretty fragile no matter what midi file you're using and the only fix I've found is to close out completely and re-open.
__________________
This man is shocked by your reply.
Reply With Quote
  #66  
Old 03-09-2019, 01:55 AM
deven1313 deven1313 is offline
Orc


Join Date: Jan 2019
Posts: 30
Default

I followed the original instructions (I'm on Windows 10,) and it didn't change anything. So, I uninstalled bassmidi and deleted the .sf2 file. Now, I have sounds but all the music is gone. Anyone know how to get it back? I don't care about the new music at this point just want to get some music working again.

*Edit* Never mind, I installed VirtualMidiSynth and it seems to be working now.
Last edited by deven1313; 03-09-2019 at 02:18 AM..
Reply With Quote
  #67  
Old Today, 12:56 AM
Silvara Silvara is offline
Large Bat


Join Date: Jan 2016
Posts: 13
Default

Is anyone having trouble with the newest version of virtual MIDI synth? Ever since I upgraded to latest version I only see Windows GS wavetable under MIDI devices and I can't pick virtualmidisynth#1 anymore.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:47 AM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.