Project 1999

Go Back   Project 1999 > Server Issues > Resolved Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 11-30-2017, 05:12 PM
LiQuid LiQuid is offline
Fire Giant

LiQuid's Avatar

Join Date: May 2012
Posts: 540
Default

Polling rate setting didn't fix the issue in EQ unfortunately. And I've exhausted every option and suggestion I've ever seen regarding this issue. I think my hardware/CPU might just need replacing.
__________________

Plush Bufnstuf
Reply With Quote
  #22  
Old 01-14-2018, 05:05 PM
LiQuid LiQuid is offline
Fire Giant

LiQuid's Avatar

Join Date: May 2012
Posts: 540
Default

Just wanted to update that I upgraded to a newer Intel CPU from my old AMD and it runs like a dream now. That AMD cpu I just ditched was from like 2009ish, so it should have run this old ass game fine but for some reason it was a disaster. Was struggling really hard with a lot of other games too and on top of that, the fan on it had gotten insanely loud in the last year or two. Not sure if any of that contributed to crappy in-game performance, but changing the hardware 100% helped.
__________________

Plush Bufnstuf
Reply With Quote
  #23  
Old 02-03-2018, 12:10 AM
ABillam ABillam is offline
Large Rat


Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

Funnily enough LiQuid, your suggestion for polling rate totally fixed my EQ mouselook stutter issues. Nothing else worked, and my PC is no slouch. On Intel/NVidia, was still having pesky issues. Cutting my mouse polling rate from 1k to 500 totally solved the issues, so thanks for that suggestion.
Reply With Quote
  #24  
Old 10-08-2023, 02:25 PM
falrinth falrinth is offline
Decaying Skeleton


Join Date: May 2015
Posts: 2
Default

Just another report that mouselook stuttering problem was solved entirely by reducing reporting rate from 1000 to 250 (500 is a huge improvement doesn't totally eliminate the problem for me).
Reply With Quote
  #25  
Old 03-14-2024, 08:22 PM
Toolman929 Toolman929 is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Aug 2020
Posts: 1
Default What's reporting rate and where do I change it?

I have same problem with split second stuttering every 30 Seconds or so. What's reporting rate and where do I change it?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:38 PM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.