Project 1999

Go Back   Project 1999 > General Community > Technical Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-04-2024, 04:25 PM
RonnieDobbs RonnieDobbs is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Feb 2024
Posts: 1
Default Any way to make fullscreen?

Sorry if this question has been answered, I'm pretty new to this.

Whenever I launch the game it auto goes into windowed mode. f11 doesn't work.

Any help is greatly appreciated lol.

Thanks!
Dobbs
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2024, 08:46 PM
Myth Myth is offline
Kobold


Join Date: Jan 2010
Posts: 119
Default

Alt+enter will enable full screen.

It’s best to set your horizontal & vertical windowed resolution to match your full screen resolution. This is done in the eqclient.ini file. I can’t remember them, just search for ‘window’ and you’ll find them. Otherwise, clicking outside the windowed mode resolution can result in a return to desktop.

For example, if you are 1920x1080, but your windowed mode settings are 800x600, any click outside of 800x600 pixels will ‘click through’ the client and send you to your desktop. At least, that was my experience. YMMV.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2024, 03:33 PM
Haze305 Haze305 is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Oct 2011
Location: FL
Posts: 1
Thumbs up Alt+enter saved my life

Ty
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2024, 07:50 AM
Iklossis Iklossis is offline
Aviak

Iklossis's Avatar

Join Date: Jan 2016
Posts: 53
Default

I don't have the eqclient.ini file in my eq folder yet I can play in windowed mode how can i change resolution without it?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2024, 02:16 PM
Kavious Kavious is offline
Planar Protector


Join Date: Nov 2015
Posts: 1,320
Default

Quote:
Originally Posted by Iklossis [You must be logged in to view images. Log in or Register.]
I don't have the eqclient.ini file in my eq folder yet I can play in windowed mode how can i change resolution without it?
If you install in Program Files the client doesnt have permission to write files in its own folder and will place everything it needs to write somewhere in Users/Name/AppData. Settings, Logs, screenshots etc will all end up here in this case

You can move the EQ folder into the C: drive (recommended) but you'll have to reset a lot of settings (including UI/macros) unless you found the AppData EQ files and moved them over
__________________
Kav
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:19 AM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.