Project 1999

Go Back   Project 1999 > General Community > Technical Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 03-23-2022, 07:22 AM
cc0 cc0 is offline
Orc


Join Date: Jun 2010
Posts: 48
Default Radeon users

Just remember that running the game in compatibility mode may affect 3D performance for you guys who are not using NVIDIA cards.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-24-2022, 05:09 AM
Dungeon Keeper Dungeon Keeper is offline
Decaying Skeleton


Join Date: Mar 2021
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by cc0 [You must be logged in to view images. Log in or Register.]
Fixed it. Removed compatibility mode. Incidentally that fixed my fps issue as well. Now at 60 fps instead of 30. I'm running radeon 5700 xt, had this issue for ages.
I wish that would fix it on my box.

Currently running:
Ryzen 5800X
Radeon RX 6800
Win 10 (Build 19043)

Starting EQ with compatibility mode turned on will give me the runtime error that you had.

I can run the game with compatibility mode turned off, but then I'm still facing the issues many other users have reported:

- Crashes on the character selection screens after logging out (not always, only like 2 times out of 3)

- Only 30-36 FPS. This makes the game unplayable for me - especially turning around with right click feels horrible. Tried a lot of different options both in EQ and AMD Adrenaline. I had the same issue on my old computer with a GeForce GTX 770, but setting a max framerate of 60 FPS fixed it back then.

I have really no idea why it worked for you and what causes these issues. Windows updates? DirectX9? The C++ Redistributable Packages?
Might have to buy a new OLD computer to run EQ once they open a New Green server...
Reply With Quote
  #13  
Old 03-26-2022, 04:13 PM
Kendor Kendor is offline
Large Rat


Join Date: Apr 2016
Posts: 7
Default

Really think you need to new install Windows 10 too.
I have also the RX6800 and im pretty sure assuming a Windows patch in combination with the graphic card caused this.
After that with the exact same copy of the game on the new installed windows in compatibility mode no more run time error game running good as before no lags for me (but never had those). I did not install Graphic card software from AMD again this time (had it on before).
Reply With Quote
  #14  
Old 03-31-2022, 09:20 PM
Siggard Siggard is offline
Kobold

Siggard's Avatar

Join Date: Feb 2013
Location: Merica
Posts: 105
Default

did a clean windows 10 install and its still getting the runtime error.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:39 AM.


Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
Project 1999 is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.